Vorige

Duurzame manieren om je huidige werknemers te behouden

26 juni 2024 Werkgevers
Miet Vanhegen

Hoewel steeds meer werknemers langer aan de slag blijven bij hun werkgever, houden sommigen toch de deur open voor een andere job. Volgens onze jaarlijkse Talent Pulse bevraging staat bijna driekwart open voor een nieuwe job en is 17% zelfs actief op zoek. Het blijft voor werkgevers nog steeds een moeilijke opdracht om de juiste talenten binnen te halen, dus is het extra belangrijk je huidige werknemers aan boord te houden.

Leestijd: Later lezen?

Waarom kijken werknemers over het muurtje?

Er zijn verschillende redenen waarom werknemers openstaan voor nieuwe werkopportuniteiten. De meest voorkomende volgens onze bevraging?

  • (te)Weinig ontwikkelingskansen en leermogelijkheden bij hun huidige werkgever
  • Een mismatch tussen normen en waarden
  • Ontevreden over verloning

Advies nodig rond jobmobiliteit, heroriëntering en loopbaanbeleid?
 

Duurzame loopbaanpaden

Weet je als werkgever wat jouw werknemers motiveert om van job te veranderen, dan kan je hier ook op inspelen. Vertrekken jouw mensen omdat ze niet veel kansen krijgen om door te groeien binnen de organisatie? Dan is het essentieel om nieuwe loopbaanpaden uit te stippelen en je werknemers te reskillen via specifieke opleidingen. Het is belangrijk dat je voorafgaand de potentiële talenten van je werknemers in kaart brengt. Maar hoe doe je dat? Acerta Consult ontwikkelde hiervoor samen met Antwerp Management School (AMS) een wetenschappelijke tool die bedrijven helpt inzicht te krijgen in het aanpassingsvermogen van hun medewerkers.

Een ontwikkelingsbeleid is een cruciaal onderdeel binnen hr, want bijleren vormt een belangrijke schakel in de weg naar duurzame loopbanen. Sommige werknemers hebben nood aan verandering of moeten simpelweg mee evolueren met hun functie door bijvoorbeeld digitalisering. Hen deze kansen bieden maakt je niet enkel een aantrekkelijke, maar ook een duurzame werkgever.

Hulp nodig met het spotten en behouden van talent?

Personeel werven, selecteren en behouden vereist een slimme strategie. De experten van Acerta Consult helpen je met het vinden, ontwikkelen en motiveren van (nieuwe) werknemers.

Meer informatie

Deel dit artikel

Geschreven door Miet Vanhegen

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Recordaantal werknemers kiest voor opleidingsverlof

26 augustus 2024
Sophie Vantomme

Het Vlaams opleidingsverlof (VOV) is populairder dan ooit. De afgelopen jaren stevig in opmars en ook het voorbije schooljaar weer door bijna 11% meer werknemers opgenomen dan in schooljaar 2022-2023, zo blijkt uit onze recente onderzoekscijfers. Levenslang leren door werknemers wordt al een hele tijd aangemoedigd, en die inspanningen werpen duidel...

Lees meer
Werkgevers

Vacature zoekt ideale kandidaat: al aan job branding gedacht?

28 juni 2024
Alexander Claassens

Bedrijven zoeken gretig naar de beste manier om hun vacature tot bij de juiste doelgroep te krijgen. In een zee van jobaanbiedingen moet je meer dan ooit opvallen. Al aan job branding gedacht? Het is de perfecte manier om te zorgen dat jouw vacature op korte termijn resultaten boekt. We leggen je uit hoe dat werkt en hoe je het aanpakt.

Lees meer
Werkgevers

Lange(re) loopbanen voor werknemers?

17 juni 2024
Miet Vanhegen

Werknemers blijven steeds langer bij dezelfde werkgever en dat is best positief. Maar zorg voor voldoende groei-en ontwikkelingskansen, zodat je werknemers op een duurzame manier doorstromen naar nieuwe of andere functies.

Lees meer