Acerta in de pers

Blijf op de hoogte, volg ons in de pers: we brengen een klare kijk op sociaal-juridische actualiteiten, heldere duiding bij recente regelgeving, de resultaten van ons onderzoek of enquête...

Persberichten

1 op 4 bedienden kregen dit jaar een bonus

05 december 2023

Een kwart van de bedienden in ons land heeft dit jaar al een bonus gekregen. De meesten kregen een collectieve bonus van hun werkgever. Het gemiddeld bonusbedrag is dit jaar gestegen naar 6.000 euro, een absoluut record.

Lees meer

Arbeidsmarkt: voor het eerst in vijf jaar vertrekken meer werknemers dan er aan nieuwe job beginnen

01 december 2023

Voor het eerst in vijf jaar zijn er meer werknemers met een vast contract vertrokken op hun job dan er werknemers aan een nieuwe job begonnen.

Lees meer

Meer tijdelijk werklozen in ons land sinds de zomer

27 november 2023

Tijdens de zomermaanden zat in Vlaanderen 1 op de 200 werknemers minstens één dag tijdelijk werkloos thuis, in Wallonië ging het zelfs om bijna 1 op de 100.

Lees meer

Aantal startende zelfstandigen in Oost-Vlaanderen opvallend hoger dan Vlaams gemiddelde: vrije beroepen grootste groep starters

23 november 2023

Het afgelopen jaar zijn er in de provincie Oost-Vlaanderen 16.647 zelfstandigen gestart. De vrije beroepen vormen met 5.572 starters de grootste groep, een toename met ruim 26% in vergelijking met vijf jaar eerder.

Lees meer

Aantal startende zelfstandigen in Vlaams-Brabant opvallend hoger dan Vlaams gemiddelde: vrije beroepen grootste groep starters

23 november 2023

Het afgelopen jaar zijn er in de provincie Vlaams-Brabant 13.420 zelfstandigen gestart, 21,33% meer dan vijf jaar eerder

Lees meer

Provincie Antwerpen telt meeste startende zelfstandigen van heel Vlaanderen

15 november 2023

Het afgelopen jaar zijn er in de provincie Antwerpen 20.843 zelfstandigen gestart. Daarmee is Antwerpen koploper in Vlaanderen.

Lees meer

Opvallend meer Limburgse zelfstandigen starten in vrij beroep

15 november 2023

Het afgelopen jaar zijn er in de provincie Limburg 9.134 zelfstandigen gestart. De vrije beroepen vormen met 2.878 starters de grootste groep.

Lees meer

Analyse Acerta naar aanleiding van Dag van de Accountant: een vijfde meer accountants in hoofdberoep in ons land in vergelijking met vijf jaar geleden

09 november 2023

Ondanks dat accountant/boekhouder in ons land nog steeds een knelpuntberoep is, is het aantal zelfstandige accountants/boekhouders de voorbije jaren blijven groeien.

Lees meer

Recordaantal zelfstandigen start als vrije beroeper

24 oktober 2023

2,4% meer mensen zijn het afgelopen jaar als vrije beroeper gestart. In totaal zijn er zo’n 40.000 vrije beroepers bij gekomen, goed voor een derde van alle zelfstandigen die het afgelopen jaar gestart zijn.

Lees meer