Terug naar opleidingen

Leiderschap

Stevig leiderschap dat alle neuzen in dezelfde richting zet, dat is cruciaal voor een stimulerende werkomgeving waar je resultaten wil neerzetten.

Daarbij is je belangrijkste taak als leidinggevende je medewerkers motiveren. In deze opleidingen geven we je inzicht in hoe motivatie juist werkt en handvaten om er op in te spelen.

Elke persoon heeft drie essentiële psychologische basisbehoeften: autonomie (A), betrokkenheid (B) en competenties (C). Slaag je er als leidinggevende in om aan die behoeften van je medewerkers te voldoen, kan je rekenen op hun motivatie. Het ABC-model loopt dan ook als een rode draad door de opleidingen leiderschap.

Starten met leidinggeven

In de opleidingen rond starten met leidinggeven leer jij je leidinggevende competenties kennen en scherp stellen. Je ontdekt je eigen leiderschapsstijlen en het effect ervan op je medewerkers. Daarnaast ligt de focus op het geven van motiverende feedback en het omgaan met weerstand.

Start je als leidinggevende in een nieuwe omgeving of word je de baas van je collega’s? Dan raden we je onze opleidingen 'Leidinggeven voor beginners' of 'Van collega naar leidinggevende' aan.
Geef je al een tijdje leiding, maar ben je op zoek naar wat handvaten om het nog beter aan te pakken? Dan kunnen onze opleidingen starten met leidinggeven ook voor jou een stevige basis leggen voor je verdere carrière.

Doorgroeien in het leidinggeven

Voor de meer ervaren leidinggevenden zoomen we in op specifieke thema’s in leiderschap als coaching skills (opleiding coachend leidinggeven), teamwerking, stress herkennen bij je medewerkers, veranderingen in goede banen leiden (change management opleiding) of leidinggeven in de specifieke context van hybride werken bijvoorbeeld.

Ook hier bouwen we verder op het thema motivatie en het ABC-model. De trainingen zijn een mix van theorie en heel veel praktijk zoals ervaringsuitwisseling, cases en rollenspelen.