Terug naar opleidingen

Opleidingen duurzaam hr-beleid (ESG)

Met een duurzaam hr-beleid zet je in op de sociale dimensie van het ESG (Environment, Social, Governance)-beleid van jouw organisatie. En dat is belangrijk om verschillende redenen:

  • Binnenkort ben je verplicht te rapporteren over de duurzaamheidsinitiatieven in je onderneming volgens welbepaalde standaarden, opgelegd door de Europese Unie (Corporate Sustainability Reporting Directive of CSRD).
  • Ga je voor duurzaam werkgeverschap, dan kijk je sowieso vooruit en leg je fundamenten voor een toekomstgericht hr-beleid. Zo stoom je jouw organisatie vandaag al klaar voor de uitdagingen van morgen.
  • En tenslotte verhoog je met een duurzaam hr-beleid je aantrekkingskracht voor huidige en nieuwe medewerkers.   

Met dit opleidingsaanbod zetten we je op weg om een duurzaam hr-beleid, volgens ESG-normen, uit te bouwen.

ESG wetgeving en rapportering

Breng je beleid in lijn met de vereisten en richtlijnen van de ESG-wetgeving en rapportering. In deze opleidingen leer je hoe je dat aanpakt. Volg zeker het webinar over een duurzaam hr-beleid volgens ESG-normen. Denk ook aan opleidingen over thema’s als respect voor privacy en GDPR-richtlijnen, klokkenluiderswetgeving (gratis webinar), enz.

Duurzaam loonbeleid 

De manier waarop je beloont, heeft een grote sociale en maatschappelijke impact. Denk dus bewust na over de principes waarop je je loonbeleid baseert. Thema’s als loontransparantie en financieel welzijn van medewerkers zijn zeer actueel. Ben je bezig met groene mobiliteit? Bekijk dan zeker dit aanbod webinars en opleidingen over duurzame mobiliteitsoplossingen in je loonbeleid

Mentaal welzijn

De opleidingen over mentaal welzijn behandelen aspecten als verzuimbeleid, aanwezigheidsbeleid, omgaan met ziekte in je organisatie, diversiteit en inclusie, constructieve communicatie en motiverend leiderschap. Daarnaast vind je een resem juridische opleidingen met richtlijnen rond privé-werk balans (arbeidsduur en flexibiliteit, verlofstelsels,…), einde loopbaanmaatregelen voor duurzame inzetbaarheid,…

Professionele groei en ontwikkeling

Het domein professionele groei en ontwikkeling behandelt thema’s voor duurzaam loopbaanbeleid zoals talentontwikkeling en performance management, opleidingsrechten en – plannen, enz.

Duurzaamheidslabel

Met dit label dat de 17 sustainable development goals (SDG's) van de Verenigde Naties visualiseert, hebben we het aanbod getagd. Kom je dit tegen op de website dan weet je dat je met deze opleiding of dienstverlening bijdraagt aan een duurzaam hr-beleid. 

Bekijk het ESG-aanbod