Ik wil starten #3: Dierendonck
Zo’n twintig jaar geleden nam Hendrik Dierendonck de slagerij van zijn ouders over in Sint-Idesbald. Hij bouwde de zaak helemaal om en opende in het aansluitende pand het vleesrestaurant ‘Carcasse’, dat door Michelin met een ster werd bekroond. Hij opende vier nieuwe slagerijen in Nieuwpoort, Kortrijk, Brussel en Ukkel én hij startte een webshop. Daarbovenop levert Dierendonck vlees aan toprestaurants en zijn sterrenchefs als Sergio Herman en Peter Goossens geen onbekenden meer. Met zijn ambitie en perfectionisme als drijfveren, zijn de winkels van Dierendonck gekend bij jong en oud, van de Belgische Kust, tot in het hart van Brussel.
Ik wil starten is een podcast van Acerta waarin we op zoek gaan naar de verhalen achter succesvolle starters en ondernemers. Wat opvalt is dat elk verhaal begint met een drang om de dingen beter te doen, te innoveren. We praten met hen over de ups en downs, over hindernissen, falen en slagen. Eén ding is zeker: hun doorzettingsvermogen, enthousiasme en optimisme vormen samen telkens de sleutel tot succes.
Credits foto: Piet De Kersgieter