Nieuws in de kijker

Hoe een neuslengte voorsprong houden en op de hoogte blijven van cruciale sociaal-juridische veranderingen? Schenk jezelf een kopje koffie uit en kies je topic.

7 resultaten

Gekozen filters: Zelfstandigen Starten als zelfstandige Alle filters verwijderen
Zelfstandigen

Het Federaal Actieplan voor het mentale welzijn van zelfstandigen

16 april 2024

Dankzij het Federaal Actieplan krijgt mentaal welzijn ook voor zelfstandigen extra aandacht. En dat is goed nieuws, want vele zelfstandigen lopen het risico hun eigen welzijn te verwaarlozen. Ook bij Acerta nemen we de nodige maatregelen en zorgen we alvast voor een eerstelijnshulpverlening.

Lees meer
Zelfstandigen

Veranderingen voor starters en zelfstandigen in 2024

08 januari 2024

Wat zijn de belangrijkste aanpassingen in de wetgeving waarmee je als starter en zelfstandige best rekening mee kan houden? We geven een makkelijk overzicht zodat je meteen weet waar er voor jou dit jaar van toepassing is.

Lees meer
klant zoeken_acerta
Zelfstandigen

Hoe vind je klanten als zelfstandige?

23 maart 2023

Heb je je eigen zaak opgestart? Proficiat! Nu komt echter het moeilijke deel: voldoende klanten vinden om je zaak te laten floreren.

Lees meer
Zelfstandigen

4 wist-je-datjes over het EORI- en LEI-nummer

22 september 2022

Is jouw zaak niet alleen afhankelijk van de Belgische markt? Dan heb je misschien wel een EORI-nummer of LEI-nummer nodig. We geven je vier interessante wist-je-datjes.

Lees meer
Zelfstandigen

Zelfstandigenloket.be: het digitale administratieloket voor alle zelfstandigen

12 juli 2022

Als ondernemer komen er regelmatige administratieve modaliteiten op je pad: je btw-regeling, adres, verandering in activiteiten, ... Het is van belang om deze wijzigingen snel en efficiënt door te geven aan de overheid, al vraagt dit heel wat opzoekingswerk. Wist je dat Acerta een onafhankelijk digitaal loket heeft gelanceerd? Met zelfstandigenloket.be voer je deze taken snel en helder uit, 24 op 7, ongeacht je sociaal verzekeringsfonds.

Lees meer
Zelfstandigen

1 op 20 starters in bijberoep binnen twee jaar in hoofdberoep

12 mei 2022

Bijna 5% van de zelfstandigen die in 2020 in bijberoep zijn gestart, is twee jaar later aan de slag in hoofdberoep. In welke sectoren zien we deze switch het meeste? En welke leeftijdscategorie?

Lees meer
Zelfstandigen

Geboorteverlof voor zelfstandigen: ken jij je rechten?

16 februari 2022

Wanneer je een kindje op de wereld zet, valt er heel wat te regelen. Ook als zelfstandige ontkom je er niet aan. Wist je dat je als kersverse mama kan rekenen op moederschapshulp, als aanvulling op moederschapsrust? En er bestaat ook een alternatief voor nieuwbakken vaders.

Lees meer